Κορονοϊός: Πώς να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου!

stop-touching-your-face

Ο άνθρωπος έχει την τάση να αγγίζει το πρόσωπό του εκατοντάδες φορές μέσα στην ημέρα. Κυρίως, παρατηρείται η τάση να αγγίζουμε το πιγούνι, τη μύτη και τα μάτια μας, καθώς και την περιοχή γύρω από το στόμα. Φαίνεται, μάλιστα, πως το μέσο άτομο αγγίζει το πρόσωπό του περίπου 16-23 φορές την ώρα και τις περισσότερες από αυτές χωρίς να το αντιλαμβάνεται καν.

Read More…

Κορονοϊός και «Μένουμε Σπίτι»: Πώς να Διαχειριστώ το Στρες

stressed-at home

Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου από τον Δεκέμβριο του 2019, βρίσκεται εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί οδηγίες από το κράτος για περιορισμό των κοινωνικών επαφών, αποφυγή των πολυμελών συναθροίσεων και παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον 14 ημέρες. Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, αλλά και για την αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος από τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Read More…

Ψυχολογία και Κορονοϊός

coronovirus

Μετά τη μεγαλούπολη Βουχάν της Κίνας όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός, η ζωή όλων μας σταδιακά αλλάζει και ο φόβος απέναντι στο αβέβαιο έχει αρχίσει να επιδρά ίσως και πιο αρνητικά από το φόβο για τη νόσο αυτή καθ’ αυτή.

Read More…