Πώς να Θωρακίσεις τη Διάθεση των Φίλων σου που Νιώθουν Μοναξιά τις Γιορτές

lonelines3s

Οι γιορτές θεωρούνται μια περίοδος αγαλλίασης και ευτυχίας, όπου κυριαρχούν μυρωδιές από λαχταριστές ζύμες και η λάμψη από τα πολύχρωμα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές συνδέονται με ένα έντονο αίσθημα μοναξιάς και αποξένωσης, είτε είναι πραγματικά μόνοι τους, είτε περιστοιχίζονται από άτομα στα οποία δε βρίσκουν ιδιαίτερο νόημα.

Read More…

Η Κατάθλιψη δεν πάει Διακοπές!

depression christmas

Τα Χριστούγεννα, συνήθως, χρωματίζονται από ένα κλίμα ευτυχίας και ευεξίας, όπου συγγενείς και φίλοι μοιράζονται κοινές στιγμές, μέσα σε μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα, η οποία λειτουργεί ως τονωτικό διάλλειμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι, καθώς για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται από ένα αίσθημα κατάθλιψης και στρες.

Read More…

Χριστούγεννα με Covid-19: Πώς να κάνεις τις μέρες των εορτών ευχάριστες

Christmas with covid

Τα Χριστούγεννα, συνήθως, αποτελούν μέρες χαράς και αγάπης, όπου συγγενείς και φίλοι μοιράζονται κοινές στιγμές, μέσα σε μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα, η οποία λειτουργεί ως τονωτικό διάλλειμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι καθώς για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται από ένα αίσθημα κατάθλιψης και στρες.

Read More…

Γιορτές: Μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης ή παράγοντας στρες;

πειτε οχι στη μελαγχολια των γιορτων

Αναμφίβολα, η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χρωματίζεται από ένα κλίμα αγάπης, ευτυχίας και χαράς. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Δυστυχώς, όμως, για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται από ένα αίσθημα κατάθλιψης και στρες.

Read More…

Πρωτοχρονιά: Ευκαιρία για μια Νέα Αρχή!

prvtoxronia eykairia gia nea arxh

Κάθε 1η Ιανουαρίου νιώθω ότι μπαίνω στη διαδικασία να κάνω έναν απολογισμό του έτους που πέρασε, αλλά και να σχεδιάσω όλα όσα επιθυμώ να επιτύχω τη χρονιά που μόλις ξεκινά. Η λίστα γρήγορα γεμίζει: θέλω να αδυνατίσω και να ξεκινήσω γυμναστική, θέλω να βελτιώσω τη διατροφή μου, θέλω να βρω σύντροφο, θέλω να αλλάξω επάγγελμα, θέλω να φτιάξω το δικό μου σπίτι, θέλω να αυξήσω τα έσοδά μου, θέλω να έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου...Πόσο με αγχώνουν οι σκέψεις αυτές! Άσε που συνήθως δεν καταφέρνω σχεδόν ποτέ να τις κάνω πράξεις!

Read More…

Πείτε ΟΧΙ στη Μελαγχολία των Γιορτών

γιορτες μερες ξεγνοιασιας ή στρες

Οι γιορτές θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν μια κατεξοχήν οικογενειακή υπόθεση! Μάλιστα, οι πιο συνήθεις εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι αυτές της οικογένειας μαζεμένης γύρω από το γιορτινό τραπέζι, να στολίζει το δέντρο και να ανταλλάσσει δώρα μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης και θαλπωρής. Ειδικά μάλιστα αν το άτομο έχει περάσει υπέροχες στιγμές, ελπίζει να τις ξαναζήσει, όταν θα μαζευτεί η οικογένεια για τις γιορτές, ενώ αν δεν έζησε ποτέ τέτοιες στιγμές, ελπίζει αυτό να συμβεί φέτος!

Read More…