Πως να βοηθήσεις κάποιον με κατάθλιψη

καταθλιψη

Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας από εμάς μπορεί να νιώσει θλιμμένος ή με έλλειψη ενέργειας και αισιόδοξης διάθεσης και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, εάν το καταθλιπτικό συναίσθημα αρχίσει να αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση ή να επενεργεί αρνητικά στην καθημερινή ζωή, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι κατάθλιψης στα πλαίσια συναισθηματικής διαταραχής και τότε χρειάζεται βοήθεια από ειδικό.

Read More…

Πώς να βοηθήσεις κάποιον με Κρίση Πανικού

κρίσεις πανικού

Το στήθος σου πονάει, η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή, ο λαιμός σου σε πνίγει και δεν μπορείς να ανασάνεις. Θέλεις να ηρεμήσεις, αλλά δεν μπορείς. Φοβάσαι ότι χάνεις το μυαλό σου ή ότι παθαίνεις έμφραγμα. Πρόκειται, όμως, για κρίση πανικού η οποία σε έχει καταβάλλει και τα λεπτά φαίνονται αιώνας.

Read More…

Tips για την Ψυχική Υγεία στην Καραντίνα: Τι να προσέχεις!

καραντινα

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, από τον Δεκέμβριο του 2019 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν οδηγήσει σε ένα 2ο lockdown με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί οδηγίες από το κράτος για περιορισμό των κοινωνικών επαφών, αποφυγή των πολυμελών συναθροίσεων και παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Read More…

Η ημέρα μικραίνει. Ποιους επηρεάζει

sadsadsa

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και μαζί με αυτό τα πρωτοβρόχια, τα συννεφιασμένα πρωινά, οι κρύες μέρες δίχως ήλιο, σκηνικό κατάλληλο για να αποτυπωθεί γλαφυρά στα πρόσωπά μας η μελαγχολία της εποχής..

Read More…

Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις πανικού

116669292_10221473222192910_8280154006661099618_n

Η κρίση πανικού αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές άγχους. Εκδηλώνεται αιφνίδια και κατά τη διάρκειά της το άτομο βιώνει μια σειρά επώδυνων σωματικών, ψυχικών και διανοητικών συμπτωμάτων. Οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στις κρίσεις πανικού, ενώ η συνήθης ηλικία εμφάνισης της διαταραχής είναι τα 25 με 45 έτη.

Read More…