Αυτοπεποίθηση

Προσδοκίες: Ποιος ο ρόλος τους στη ζωή μας;

43006798_170376167210716_2022780977662656512_n

Σύμφωνα με τον ποιητή Οβίδιο, ο γλύπτης Πυγμαλίωνας κάποτε έφτιαξε μια πολύ όμορφη -τέλεια- γυναίκα από ελεφαντόδοντο, την οποία στη συνέχεια ερωτεύτηκε. Η Γαλάτεια, όπως την ονόμασε, αντιπροσώπευε την ιδεατή για αυτόν γυναίκα και στο πρόσωπό της καθρεφτίζονταν όλες οι ελπίδες και επιθυμίες του.

Read More…

Τι Πραγματικά Χρειάζεται για να Πετύχει μια Δίαιτα

DIET-made-of-sliced-vegetables-87883148(1)

Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που με λαχτάρα ξετυλίξατε το περιτύλιγμα μιας σοκολάτας προκειμένου να χαλαρώσετε μετά από μια πιεστική στιγμή στο σπίτι, στο γραφείο ή ακόμα και στο σχολείο!

Read More…

Πως να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια μεγάλη δόση Χαλάρωσης!

xalarosi

Το ξυπνητήρι ξεκινάει για μια ακόμη φορά να χτυπά σαν τρελό και εσύ με μισάνοιχτα μάτια προσπαθείς μάταια να εντοπίσεις το μαγικό κουμπί που θα ανακουφίσει τα αυτιά σου από τον βασανιστικό ήχο. Μέχρι καλά καλά να το καταλάβεις πρέπει να ξυπνήσεις και να ντύσεις τα παιδιά, να ετοιμάσεις το πρωινό, να κατηγοριοποιήσεις τους προς πληρωμή λογαριασμούς, να οργανώσεις τη λίστα για τα ψώνια, να…να…να…

Read More…

Πρωτοχρονιά: Ευκαιρία για μια Νέα Αρχή!

prvtoxronia eykairia gia nea arxh

Κάθε 1η Ιανουαρίου νιώθω ότι μπαίνω στη διαδικασία να κάνω έναν απολογισμό του έτους που πέρασε, αλλά και να σχεδιάσω όλα όσα επιθυμώ να επιτύχω τη χρονιά που μόλις ξεκινά. Η λίστα γρήγορα γεμίζει: θέλω να αδυνατίσω και να ξεκινήσω γυμναστική, θέλω να βελτιώσω τη διατροφή μου, θέλω να βρω σύντροφο, θέλω να αλλάξω επάγγελμα, θέλω να φτιάξω το δικό μου σπίτι, θέλω να αυξήσω τα έσοδά μου, θέλω να έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου...Πόσο με αγχώνουν οι σκέψεις αυτές! Άσε που συνήθως δεν καταφέρνω σχεδόν ποτέ να τις κάνω πράξεις!

Read More…

Οδηγός Αισιοδοξίας

5-03bf03b403b703b303bf03c2-03b103b903c303b903bf03b403bf03be03b903b103c2

Τα γεγονότα που βιώνει το τελευταίο διάστημα η χώρα μας θα έλεγε κανείς πως μόνο σε αισιόδοξες σκέψεις δε θα μπορούσαν να οδηγήσουν. Ωστόσο, αισιοδοξία δε σημαίνει "είμαι αποκομμένος από την πραγματικότητα", αγνοώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια, φερόμενος ανέμελα και αδιάφορα. Αισιοδοξία σημαίνει πως συνεχίζω να ελπίζω, αντιμετωπίζοντας την κάθε μέρα με χαμόγελο και πίστη σε μια καλύτερη έκβαση των πραγμάτων!

Read More…

Κατάθλιψη (Μέρος 2o)

κατάθλιψη μερος 2

Η κατάθλιψη αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσο. Οι παράγοντες, λοιπόν, που οδηγούν στην ανάπτυξή της είναι βιολογικοί και κοινωνικοί. Πιο συγκεκριμένα, το άτομο κινδυνεύει περισσότερο να εμφανίσει τη νόσο εάν:

Read More…