Πλάστε στο παιδί σας καλό χαρακτήρα από την αρχή ακόμα της ύπαρξής του…

5 πλαστε καλο χαρακτηρα

Η Προγεννητική Επιστήμη επιβεβαιώνει πως το κάθε νεογέννητο, από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις του, διαφέρει από τ’ άλλα παιδιά, έχει το δικό του διαφορετικό, μοναδικό χαρακτήρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο χαρακτήρας του ατόμου αρχίζει να σχηματίζεται από την προγεννητική περίοδο, κατά τη διάρκεια δηλαδή της σύλληψης και της εγκυμοσύνης!

Είναι γεγονός ότι η έγκυος γυναίκα επηρεάζει το έμβρυο όχι μόνο με το φυσικό υλικό που του στέλνει ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικά τα όργανά του, αλλά και με το ψυχοπνευματικό υλικό, μέσα δηλαδή από τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

Αυτό θα λέγαμε πως είναι και κάπως αναμενόμενο, καθώς η εκάστοτε ψυχική κατάσταση της μητέρας επηρεάζει την έγχυση στο αίμα του εμβρύου διαφορετικών ορμονών. Παραδείγματος χάριν, μια έγκυος γεμάτη χαρά, ικανοποίηση και αγάπη μεταφέρει στο έμβρυο ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της καλής διάθεσης και χημικής ισορροπίας του αίματος.

Επιπρόσθετα, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια ενός δυνατού άγχους ή μεγάλης στεναχώριας, ο οργανισμός μας καταναλώνει μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών αλάτων και γενικά συστατικών του αίματός μας. Έτσι, μια μεγάλη ψυχική ένταση είναι ικανή να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και το σώμα μας.

Η μέλλουσα μητέρα είναι σημαντικό να καταλάβει ότι όλες τις σκέψεις και εμπειρίες της, το έμβρυο τις δέχεται σαν δικές του. Οι σκέψεις και τα βιώματά της αποτελούν εγγραφές στη φαιά ουσία του εγκεφάλου του και τελικά διαμορφώνουν το νευρικό του σύστημα και τον χαρακτήρα του.

Η μέλλουσα μητέρα:

• Καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ας κάνει μια αληθινή προσπάθεια θετικοποίησής της. Μην ξεχνάτε να βλέπετε τα θετικά στον σύντροφό σας και κρατήστε μακριά σας όλους αυτούς με τους οποίους δεν έχετε ουσιαστικές και καλές σχέσεις.

• Ας οραματίζεται τις αρετές που επιθυμεί για το παιδί της. Εάν θαυμάζετε εκ των προτέρων το μωρό σας το βοηθάτε να αναπτύξει τόσο μια καλή μελλοντική σχέση μαζί σας, όσο και έναν εξαιρετικό χαρακτήρα.

• Ας σκέφτεται με γνώμονα την αγάπη. Τα θετικά ψυχικά κύματα που στέλνετε στο έμβρυο, επηρεάζουν την πνευματική δομή που θα αναπτύξει.

Έτσι λοιπόν, σήμερα γνωρίζουμε ότι τα παιδιά εκπαιδεύονται σε διάφορες συμπεριφορές πολύ πριν τη γέννησή τους. Αν η έγκυος γυναίκα ζει μια αρμονική ζωή, αυτό περνά μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και στα κύτταρα του μωρού της με αποτέλεσμα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξη του χαρακτήρα του.