6 Τρόποι να στηρίξεις Ψυχολογικά τους Γονείς σου

elderly-parents

Με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να θεωρούνται πιο ευάλωτοι στον Covid-19, τα ποσοστά άγχους και φόβου που βιώνουν φαίνεται να αυξάνονται σημαντικά. Τόσο για τα άτομα που μένουν μόνα, μακριά από τα παιδιά τους, όσο και για εκείνα που για κάποιο διάστημα δεν μπορούν να έχουν επαφή μαζί τους, η ανησυχία μήπως νοσήσουν από τον ιό ή από άλλες ασθένειες, σε συνδυασμό με την αλλαγή της ζωής τους σε επίπεδο φιλικών κοινωνικών επαφών, οδηγούν σε αισθήματα αβοηθητότητας, θλίψης και στρες.

Read More…

Η σχέση του παππού και της γιαγιάς με τα εγγόνια την εποχή του Covid-19

grandparents

«Μένουμε μια πόρτα μακριά και απαγορεύεται να δω το εγγόνι μου. Δεν μπορώ να ζήσω έτσι», «Ο χρόνος που μου απομένει δεν είναι πολύς. Τι νόημα έχει εάν δεν τον περνάω με τα εγγόνια μου;», «Είχα μάθει κάθε μεσημέρι να τα παίρνω από το σχολείο και να ακούω το γέλιο τους. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά».

Read More…

Κορονοϊός και Τηλεργασία: Συμβουλές για καλή ψυχολογική προσαρμογή

working-home-concept-girl-smart-phone

Μένουμε σπίτι χωρίς στρες! Όμως μαζί μας μένουν και οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, καθώς η τηλεργασία είναι πλέον γεγονός. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η υποχρεωτική εργασία από το σπίτι;

Read More…

Κορονοϊός: Η περίπτωση της ενδοοικογενειακής βίας

Domestic-violence-under-lockdown-410x285

Ο όρος βία περιλαμβάνει τόσο τη βία μέσα στην κοινωνία, όσο και τη βία μέσα στην οικογένεια. Ως ενδοοικογενειακή βία ορίζεται κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικής βλάβης, αλλά και ψυχικού πόνου κυρίως μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης του θύματος.

Read More…