Ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού

Father-and-Daughter

Μπαμπάς, πατέρας, μπαμπάκας! Όπως και να τον φωνάξεις ξέρεις πως είναι «εκείνος» με την τεράστια ζεστή αγκαλιά και το μεγάλο χαμόγελο που θα σε προστατέψει από κάθε κακό, θα χαϊδέψει τρυφερά τα ματωμένα σου γόνατα, θα σε ανεβάσει ψηλά στους ώμους του και θα κάνει τον κόσμο όλο δικό σου! Είναι «εκείνος» που θα περάσει αμέτρητες ώρες στην αυλή για να σε μάθει ποδήλατο, που θα σου δώσει κρυφά από τη μαμά το αγαπημένο σου φαγητό, όταν εσύ θα αρνείσαι πεισματικά να φας, που θα σε ταχταρίσει ώρες πολλές ως το ξημέρωμα, γιατί ένας απαίσιος εφιάλτης σε τρόμαξε και δεν μπορείς να κοιμηθείς…

Read More…

Πλάστε στο παιδί σας καλό χαρακτήρα από την αρχή ακόμα της ύπαρξής του…

5 πλαστε καλο χαρακτηρα

Η Προγεννητική Επιστήμη επιβεβαιώνει πως το κάθε νεογέννητο, από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις του, διαφέρει από τ’ άλλα παιδιά, έχει το δικό του διαφορετικό, μοναδικό χαρακτήρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο χαρακτήρας του ατόμου αρχίζει να σχηματίζεται από την προγεννητική περίοδο, κατά τη διάρκεια δηλαδή της σύλληψης και της εγκυμοσύνης!

Read More…

Γιατί Δίνουμε Δώρα;

tumblr_mdi3n6h6QP1r4st2oo1_1280_large

Το να προσφέρει κανείς δώρα είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία η οποία μάλιστα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Μέσω της κίνησης αυτής προσδιορίζεται το είδος των σχέσεων μεταξύ των ατόμων, ενώ μπορεί να επιτευχθεί η σύσφιξη των δεσμών με τους «σημαντικούς άλλους». Σύμφωνα με αρκετούς Ψυχολόγους, πολλές φορές, αυτός που επωφελείται από την προσφορά ενός δώρου είναι αυτός που το δίνει και όχι τόσο αυτός που το λαμβάνει.

Read More…

Η αξία της αγάπης

Η αξία της αγάπης

«Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα»…λέει ο στίχος. Μα, είναι αλήθεια τόσο δύσκολο να τη βρεις, να τη νιώσεις, να την χαρείς;


Όλοι μιλάμε για αυτή και την επιθυμούμε στη ζωή μας. Μας αρέσει να αγαπάμε και να μας αγαπούν. Να δίνουμε το χάδι και το φιλί και να το παίρνουμε απλόχερα πίσω, σαν το πιο γλυκό βάλσαμο. Το φάρμακο που σταματάει κάθε πόνο και διώχνει την κατήφεια και τη δυστυχία μακριά.

Read More…

Μεγαλώνοντας συναισθηματικά ασφαλή παιδιά: Υπάρχει τρόπος;

9 συναισθηματικα ασφαλη παιδια

Το μεγάλωμα ενός παιδιού σήμερα, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μια απλή υπόθεση. Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής είναι μεγάλες και έτσι τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα καλούνται να αποκτήσουν συνείδηση της μεταξύ τους σχέσης, αλλά και της σχέσης τους με τα παιδιά τους.

Read More…