Κατάθλιψη

Τα 5 στάδια ενός χωρισμού

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μία απώλεια, γιατί και ο χωρισμός θεωρείται απώλεια, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να περάσεις από κάποια στάδια έως ότου αποδεχτείς τελικά τα νέα δεδομένα. Όσο διαφορετικά κι αν βιώνει ο καθένας τον χωρισμό, το σίγουρο είναι πως ο δρόμος μέχρι την αποδοχή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Προετοιμάσου, λοιπόν, για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν και μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως όταν βγεις από αυτή τη διαδικασία θα είσαι ποια μια πιο δυνατή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Read More…

Γιατρεύοντας τις πληγές ενός χωρισμού

Το διαζύγιο ή ο χωρισμός από μία σοβαρή σχέση, θεωρούνται από τις πιο επώδυνες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει το άτομο. Αυτό, μεταξύ άλλων, συμβαίνει και επειδή εκείνη τη στιγμή νιώθεις πως ο πόνος δε θα σταματήσει ποτέ. Συχνά αναρωτιέσαι: «Πόσο καιρό θα μου πάρει να το ξεπεράσω;», «Πώς θα είναι η ζωή δίχως τον σύντροφό μου;», «Θα βρω κάποιον άλλο ή μήπως καταλήξω μόνη μου;». Όλη αυτή η αβεβαιότητα, πολλές φορές, φαντάζει χειρότερη από μια δυστυχισμένη σχέση!

Read More…

6 Πράγματα που έχουμε παρεξηγήσει στους άντρες

Στις μέρες μας, οι διαφυλικές σχέσεις γίνονται ολοένα και δυσκολότερες, ολοένα και πιο σύνθετες. Οι σύντροφοι συχνά παρεξηγούν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσαρέσκεια, ακόμα και ένταση, μέσα στη σχέση. Οι γυναίκες πιστεύουμε ότι οι άντρες δεν μας καταλαβαίνουν, ενώ οι άντρες θεωρούν πως πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικές και ιδιαίτερα απαιτητικές.

Read More…