Συναισθηματική Εξάρτηση

Παιδικά Τραύματα: Πώς επηρεάζουν τις ενήλικες σχέσεις

??????? ??????  και σχεσεις

Οι πρώιμες εμπειρίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου. Μάλιστα, η βίωση ενός τραύματος κατά την παιδική ηλικία μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στη ζωή του ατόμου, ακόμα και να επηρεάσει την ψυχική του υγεία.

Read More…

Σχέσεις εξάρτησης: Τι είναι και τι συνέπειες έχουν!

σχεσεις εξαρτησης

Οι σχέσεις εξάρτησης μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, ανάμεσα στους φίλους, τους συνεργάτες και βέβαια τους ερωτικούς συντρόφους. Έχουν να κάνουν με μια συναισθηματική και συμπεριφορική κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να αναπτύσσει υγιείς σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στην αμοιβαία ικανοποίηση και κατανόηση.

Read More…

Σχέσεις συναισθηματικής εξάρτησης

lock

"Δεν μπορώ να μην ξέρω που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο σύντροφός μου. Ανησυχώ όποτε δεν απαντάει αμέσως στο τηλέφωνο, ακόμα κι όταν ξέρω πως εκείνη την ώρα βρίσκεται στη δουλειά".
"Παραπονιέται διαρκώς πως δεν του αφήνω προσωπικό χώρο και χρόνο. Δεν καταλαβαίνω..Πώς μπορεί να θέλει να βγει με τους φίλους του; Εμένα πότε θα με δει;"
"Είμαι παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο και όποτε ο σύζυγός μου λείπει από το σπίτι, χάνεται μαζί του και η χαρά μου. Δεν αντέχω να μένω μόνη μου".
"Είμαι δύο μήνες με τον σύντροφό μου και είναι όλη μου η ζωή! Θέλω να του στέλνω μηνύματα, να τον βλέπω κάθε μέρα και να τα κάνω όλα μαζί του. Διαφορετικά δεν έχει νόημα. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα! Όταν δε μου δίνει σημασία κλαίω και φοβάμαι πως θέλει να χωρίσουμε..."

Read More…