Χωρισμός

Μήπως τσακώνεστε διαρκώς για το ίδιο θέμα; Τι μπορείς να κάνεις

τσακωνεστε διαρκως

«Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να κάνουμε το επόμενο βήμα», «Με ένα πράγμα σου ζήτησα να ασχοληθείς στο σπίτι και πάλι δεν το έκανες!», «Θα σταματήσεις να αγοράζεις τα ανόητα παιχνίδια σου; Ξοδεύεις πολλά», «Γιατί αποφεύγεις τη δέσμευση;»…είναι μερικά μόνο από τα μόνιμα θέματα σύγκρουσης ανάμεσα στα ζευγάρια που βρίσκονται σε μία χρόνια σχέση.

Read More…

Τι ξενερώνει τον άντρα σε μια σχέση;

8. τι ξενερωνει τον αντρα

Οι άντρες μπορεί να λατρεύουν πραγματικά την κοπέλα τους, αλλά ακόμα και στις πιο υγιείς σχέσεις υπάρχουν κάποιες γυναικείες συμπεριφορές που είναι δυνατόν να τους ξενερώσουν!

Read More…

Τα 5 στάδια ενός χωρισμού

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μία απώλεια, γιατί και ο χωρισμός θεωρείται απώλεια, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να περάσεις από κάποια στάδια έως ότου αποδεχτείς τελικά τα νέα δεδομένα. Όσο διαφορετικά κι αν βιώνει ο καθένας τον χωρισμό, το σίγουρο είναι πως ο δρόμος μέχρι την αποδοχή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Προετοιμάσου, λοιπόν, για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν και μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως όταν βγεις από αυτή τη διαδικασία θα είσαι ποια μια πιο δυνατή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Read More…

Σεξουαλική επιθυμία: τι γίνεται όταν εκείνος θέλει ενώ εσύ όχι;

Τα πράγματα σε μία σχέση μπορεί να γίνουν αρκετά περίπλοκα σε περίπτωση που ο ένας σύντροφος επιθυμεί την σεξουαλική επαφή, ενώ ο άλλος όχι ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά. Σε αυτήν την περίπτωση το «Εγώ» μπορεί να πληγεί, καθώς είναι πιθανό ο ένας σύντροφος να νιώσει απόρριψη και ο άλλος αισθήματα ενοχής. Επιπρόσθετα, αυτός που βιώνει έντονη την επιθυμία για σεξουαλική επαφή, όχι μόνο μένει ανικανοποίητος, αλλά παράλληλα νιώθει και μη ερωτεύσιμος.

Read More…

Ο πρώην και πότε πρέπει να επιστρέψεις …


? ????? ??? ????  να επιστρεψεις

Η σχέση σου με έναν ξεχωριστό για σένα άντρα έχει φτάσει στο τέλος της ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις εσύ, μέχρι που ο πρώην σου εμφανίζεται στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα πλατύ χαμόγελο γεμάτο υποσχέσεις για ένα καλύτερο, κοινό μέλλον!

Read More…

'Νιώθω μόνη μετά τον χωρισμό: Πώς να νικήσεις τη θλίψη'

Ακόμα κι αν είχες συνειδητοποιήσει πως η σχέση σου δεν πήγαινε καλά, το σίγουρο είναι πως η απόφαση του χωρισμού πληγώνει και αλλάζει τη ζωή σου. Ειδικά όταν η απόφαση παίρνεται από τον σύντροφό σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, κυρίως γιατί δεν έχεις το χρόνο να επεξεργαστείς την κατάσταση, αλλά ουσιαστικά βρίσκεσαι προ τετελεσμένου γεγονότος. Εκτός αυτού, σταδιακά αρχίζεις να νιώθεις μοναξιά, η οποία επιδεινώνεται κάθε φορά που συναναστρέφεσαι με άλλα ζευγάρια, τα οποία φαίνονται χαρούμενα και ερωτευμένα.

Read More…

Γιατρεύοντας τις πληγές ενός χωρισμού

Το διαζύγιο ή ο χωρισμός από μία σοβαρή σχέση, θεωρούνται από τις πιο επώδυνες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει το άτομο. Αυτό, μεταξύ άλλων, συμβαίνει και επειδή εκείνη τη στιγμή νιώθεις πως ο πόνος δε θα σταματήσει ποτέ. Συχνά αναρωτιέσαι: «Πόσο καιρό θα μου πάρει να το ξεπεράσω;», «Πώς θα είναι η ζωή δίχως τον σύντροφό μου;», «Θα βρω κάποιον άλλο ή μήπως καταλήξω μόνη μου;». Όλη αυτή η αβεβαιότητα, πολλές φορές, φαντάζει χειρότερη από μια δυστυχισμένη σχέση!

Read More…