Συναισθηματική Ασφάλεια

Διακοπές χωριστά: Τι σημαίνουν;

χωριστες διακοπες

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και τα σχέδια για διακοπές όλο και πληθαίνουν.
Οι φίλες σου προτείνουν να φύγετε μαζί μερικές μέρες, αφήνοντας πίσω το αγόρι σου.
Εκείνος έχει διάθεση για camping και εξερεύνηση της φύσης, ενώ εσύ ονειρεύεσαι άνετες διακοπές αγκαλιά με ένα κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα.
Ο χειμώνας πέρασε βαρύς από υποχρεώσεις και θέλεις να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς χαλαρά και ξέγνοιαστα με τον σύντροφό σου.

Read More…

10 Σημάδια που σου Δείχνουν ότι Είναι Τρελός για Σένα

10 ??????? ??? ?????  τρελος για σενα

Μεγαλώνοντας ο καθένας από μας διαμορφώνει μια διαφορετική εικόνα για το τι σημαίνει «σε αγαπάω» και «σε θέλω πραγματικά κομμάτι της ζωής μου». Ανάλογα με τις καταβολές, αλλά και τις πρότερες εμπειρίες μας σε επίπεδο συντροφικών σχέσεων, αξιολογούμε διαφορετικά το κατά πόσο αυτά που λαμβάνουμε από τον σύντροφό μας είναι αυτά που μας αξίζουν ή όχι, αλλά και κατά πόσο είναι όντως τρελός για μας.

Read More…

Το δίλημμα του ακανθόχοιρου

7. ακανθοχοιρος

Σύμφωνα με το δίλημμα του ακανθόχοιρου, το οποίο πρωτοεμφανίζεται στο έργο του Schopenhauer ' Parerga und Paralipomena' και το 1921 στο 'Group Psychology and the Analysis of the Ego' του Freud, μια ομάδα σκαντζόχοιρων στην προσπάθειά τους να έρθουν κοντά για να ζεσταθούν μια χειμωνιάτικη μέρα, έπρεπε να καταβάλουν προσπάθεια για να βρουν την ισορροπία έτσι ώστε και να πάρουν τη ζεστασιά αλλά και να μην τραυματιστούν μεταξύ τους με τα αιχμηρά τους αγκάθια.

Read More…

Συντροφική Σχέση: Βάλε τα Κατάλληλα Συστατικά

suntrofiki sxesi

Πολλές φορές με ρωτούν εάν υπάρχουν "μυστικά συστατικά" για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης σχέσης. Τι χρειάζεται τελικά προκειμένου το ζευγάρι να νιώθει ικανοποιημένο και ευτυχισμένο...

Read More…