Γυναίκες σε Απόγνωση: Ποια Είναι τα Σημάδια

xas

Η απόγνωση αποτελεί κακό σύμβουλο και οδηγεί στην υιοθέτηση κακών πρακτικών από τους συντρόφους. Η γυναίκα που απεγνωσμένα θέλει να κάνει σχέση στη ζωή της, συνήθως καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αν και πολλές φορές δεν καθίσταται αντιληπτό από την ίδια, γίνεται απωθητική για τον άντρα, είτε γιατί δείχνει υπερβολικά διαθέσιμη, είτε γιατί χάνει την προσωπικότητά της στην προσπάθειά της να γίνει αποδεκτή από τους άλλους.

Read More…

Χτίζοντας την Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση του Παιδιού σας!

2 χτιζοντας την αυτοεκτιμηση του παιδιου σας

Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από το σύνολο των αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συναισθημάτων που έχει το άτομο για τον εαυτό του, σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής του. Διαφέρει από την αυτοπεποίθηση, γιατί ενώ η πρώτη πηγάζει από την αξιολόγηση του εαυτού, η δεύτερη πηγάζει από την αξιολόγηση των ικανοτήτων του ατόμου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως τόσο η έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο και αυτοεκτίμησης συμβάλλει στην ανάπτυξη της αποθάρρυνσης, κατά την οποία το άτομο πιστεύει ότι δεν αξίζει.

Read More…

10 Σημάδια που Δείχνουν πως Είσαι Ανασφαλής και τι να Κάνεις

Η ανασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι σχεδόν απίθανο να νιώθεις απόλυτη επάρκεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, εάν η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην καθημερινότητά σου, τότε καλό θα ήταν να μπεις σε μια διαδικασία κατανόησης του τι κάνεις λάθος.

Read More…