Χτίζοντας την Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση του Παιδιού σας!

2 χτιζοντας την αυτοεκτιμηση του παιδιου σας

Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από το σύνολο των αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συναισθημάτων που έχει το άτομο για τον εαυτό του, σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής του. Διαφέρει από την αυτοπεποίθηση, γιατί ενώ η πρώτη πηγάζει από την αξιολόγηση του εαυτού, η δεύτερη πηγάζει από την αξιολόγηση των ικανοτήτων του ατόμου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως τόσο η έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο και αυτοεκτίμησης συμβάλλει στην ανάπτυξη της αποθάρρυνσης, κατά την οποία το άτομο πιστεύει ότι δεν αξίζει.

Read More…

Τα Μυστικά Επιτυχίας μιας Επαγγελματικής Συνέντευξης

3 τα μυστικα επιτυχιας μιας επαγγελματικης συνεντευξης

Όσα προσόντα κι αν έχεις, όσο οξυδερκής κι αν είσαι, καλό θα είναι να μην ξεχνάς πως η συνέντευξη για μια θέση εργασίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα απαιτητικό κομμάτι της διαδικασίας επιλογής. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου ως συνεντευξιαζόμενος.

Read More…

Πως να Λέω «ΟΧΙ» Δίχως Ενοχές!

4 πως να λεω οχι διχως ενοχες

Συνήθως, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να λέμε «ναι» στις απαιτήσεις και επιθυμίες των γύρω μας, καθώς είτε δεν θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε, είτε επειδή αξιολογούμε τις δικές τους ανάγκες ως πιο σημαντικές.

Read More…

Οδηγός Αισιοδοξίας

5 οδηγος αισιοδοξιας

Τα γεγονότα που βιώνει το τελευταίο διάστημα η χώρα μας θα έλεγε κανείς πως μόνο σε αισιόδοξες σκέψεις δε θα μπορούσαν να οδηγήσουν. Ωστόσο, αισιοδοξία δε σημαίνει "είμαι αποκομμένος από την πραγματικότητα", αγνοώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια, φερόμενος ανέμελα και αδιάφορα. Αισιοδοξία σημαίνει πως συνεχίζω να ελπίζω, αντιμετωπίζοντας την κάθε μέρα με χαμόγελο και πίστη σε μια καλύτερη έκβαση των πραγμάτων!

Read More…

Κόμπλεξ: Τι Είναι και Πώς Αντιμετωπίζονται

6 κομπλεξ

Πάνω στα νεύρα σου όλο και κάποιον θα έχεις χαρακτηρίσει "κομπλεξικό" τόσο λόγω της συμπεριφοράς του, όσο και λόγω της στάσης του απέναντι στο σώμα και την εξωτερική του εμφάνιση.

Read More…

Ημέρα της Γυναίκας

7 Ημερα της γυναικας

Γυναίκα: Μια λέξη, πολλές διαστάσεις, πολλαπλοί ρόλοι. Το βρέφος που γεννιέται γένους θηλυκού προικίζεται με τις αρετές της ενσυναίσθησης, της αφοσίωσης, της δέσμευσης, της στωικότητας, της κατανόησης και μετουσιώνεται σταδιακά σε γυναίκα ανάλογα με τα επιτεύγματά του.

Read More…

Η Ψυχολογία της Παχυσαρκίας

8 Ψυχολογια της παχυσαρκίας

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες καλούν τον κόσμο στις παραλίες για ώρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και παιχνιδίσματος με το δροσερό νερό! Ωστόσο, το συναίσθημα της χαράς μπορεί εύκολα να δώσει τη θέση του σε αυτό της ενοχής, λόγω των περιττών κιλών που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα..

Read More…

Αυτοεκτίμηση και η δοκιμασία του μαγιό

Αυτοεκτίμηση και η δοκιμασια του μαγιο

Συνήθως, εμείς οι γυναίκες, μαζί με το είδωλο της εικόνας του σώματός μας στον καθρέφτη βλέπουμε να εκφράζονται και όλες οι ανασφάλειές μας. Ξαφνικά, πιστεύουμε ότι τα κιλά προσδιορίζουν την ατομική μας ταυτότητα! Εκτός αυτού, αρχίζει ο φόβος για το τι θα πουν και για το πώς θα μας αξιολογήσουν οι γύρω μας. Η σκέψη και μόνο ενός βλέμματος που θα δείχνει αποστροφή ή λύπηση, είναι αρκετή για να μειώσει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, να προκαλέσει ντροπή και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και να αποτρέψει τη γυναίκα από το να εμφανιστεί στην παραλία με μαγιό.

Read More…

Εμπιστοσύνη στον εαυτό μου: Πώς το καταφέρνω;

Η αυτοεκτίμηση έχει να κάνει με το πώς βλέπω και αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου. Διαφέρει, ωστόσο, από την αυτοεικόνα, η οποία περιγράφει περισσότερο ένα σύνολο χαρακτηριστικών (π.χ. είμαι ψηλή, είμαι αδύνατη, κλπ).

Read More…

10 Σημάδια που Δείχνουν πως Είσαι Ανασφαλής και τι να Κάνεις

Η ανασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι σχεδόν απίθανο να νιώθεις απόλυτη επάρκεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, εάν η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην καθημερινότητά σου, τότε καλό θα ήταν να μπεις σε μια διαδικασία κατανόησης του τι κάνεις λάθος.

Read More…

5 Δύσκολες Στιγμές Στη Ζωή μου και τι να Κάνω

5 dyskoles stigmes

1.Δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου
Η αυτοεκτίμηση αναφέρεται στη συνολική άποψη που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου και στην αξία που σου αποδίδεις ως άτομο. Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάμικτες απόψεις για τον εαυτό μας, αλλά εάν μέσα σου κυριαρχεί η αντίληψη πως αποτελείς ένα ανεπαρκές ή κατώτερο άτομο ή εάν αισθάνεσαι διαρκώς πως δεν αξίζεις πραγματικά, δεν είσαι σημαντική για τους γύρω σου και πως δε δικαιούσαι να σου συμβαίνουν καλά πράγματα στη ζωή, τότε αυτό σημαίνει πως η αυτοεκτίμησή σου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Προσοχή, όμως! Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει οδυνηρές, ακόμα και καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή σου.

Read More…