Συναισθήματα: Πώς μπορείς να τα ελέγξεις

AdobeStock_95725174-1024x683

Τα συναισθήματα διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητά μας και για το λόγο αυτό, τόσο η ικανότητα να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά, όσο και να τα εκφράζουμε, είναι πολύ πιο σημαντική από ότι ίσως πιστεύουμε.

Read More…

10 Συμβουλές για να Έχεις Καλή Ψυχολογία!

10 gia kali psixologia

Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές συνθήκες και απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως ο Covid-19, διαμορφώνουν έναν νέο τρόπο ζωής, ίσως περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να διασφαλίσουμε εκτός από τη σωματική και την ψυχολογική μας ευεξία.

Read More…

Ανασφάλειες: Από που πηγάζουν και τι να κάνω;

ανασφάλειες

«Δεν αξίζω», «Δεν θα τα καταφέρω»,
«Ποτέ δε θα βρω κάποιον να με αγαπήσει»,
«Οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα»,
«Θα φανούν βαρετά αυτά που έχω να πω. Καλύτερα να μη μιλήσω καθόλου»

Αποτελούν μερικές μόνο από τις σκέψεις που βασανίζουν το άτομο με ανασφάλεια. Πηγάζουν από εσωτερικές, παράλογες πεποιθήσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το πως το άτομο αξιολογεί τον εαυτό του. Οι λανθασμένες αυτές ερμηνείες με τη σειρά τους προκαλούν έντονα συναισθήματα φόβου και στρες κάνοντας το άτομο να υιοθετεί δυσλειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας με τους γύρω του, αλλά και να προσκολλάται σε πρόσωπα που συχνά το χειραγωγούν ή το υποτιμούν ακόμα περισσότερο.

Read More…

10 Σημάδια που Δείχνουν πως Είσαι Ανασφαλής και τι να Κάνεις

Η ανασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι σχεδόν απίθανο να νιώθεις απόλυτη επάρκεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, εάν η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην καθημερινότητά σου, τότε καλό θα ήταν να μπεις σε μια διαδικασία κατανόησης του τι κάνεις λάθος.

Read More…