Συναισθήματα: Πώς μπορείς να τα ελέγξεις

AdobeStock_95725174-1024x683

Τα συναισθήματα διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητά μας και για το λόγο αυτό, τόσο η ικανότητα να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά, όσο και να τα εκφράζουμε, είναι πολύ πιο σημαντική από ότι ίσως πιστεύουμε.

Read More…

10 Συμβουλές για να Έχεις Καλή Ψυχολογία!

10 gia kali psixologia

Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές συνθήκες και απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως ο Covid-19, διαμορφώνουν έναν νέο τρόπο ζωής, ίσως περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να διασφαλίσουμε εκτός από τη σωματική και την ψυχολογική μας ευεξία.

Read More…

10 Τρόποι για να Μάθεις τον εαυτό σου Καλύτερα

αυτογνωσια

Το να γνωρίζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου αποτελεί ένα καλό βήμα για την επίτευξη της ευτυχίας, της γαλήνης και της ικανοποίησης στη ζωή σου. Μέσω της διαδικασίας αυτής μειώνονται οι εσωτερικές συγκρούσεις, διευκολύνεται το δυναμικό πάρσιμο των αποφάσεων, δημιουργείται ένα εσωτερικό κέντρο ελέγχου με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεσαι εύκολα από εξωγενείς παράγοντες και κατ’ επέκτασιν να μην είναι εύκολη η άσκηση κοινωνικής πίεσης, που συνήθως συνδέεται με το στρες και την ένταση.

Read More…

Υπερανάλυση: Μήπως εγκλωβίζεσαι στις σκέψεις σου;

overthinker

Η υπερανάλυση αποτελεί τη διαδικασία της συνεχούς ανάλυσης των σκέψεων, η οποία συνήθως οδηγεί σε ανασφάλεια, αυξημένο άγχος και φόβο για το μέλλον. Το άτομο, δηλαδή, μπλοκάρει ψυχικά καθώς κάνει πρόβα ξανά και ξανά στο μυαλό του τόσο παρελθοντικές, όσο και μελλοντικές πράξεις ή αποφάσεις του, μη νιώθοντας ικανοποιημένο γι’ αυτές.

Read More…

10 Τρόποι για να Παραμείνεις Αισιόδοξος!

122903090_10222168300769440_8013282095346686151_o

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεσή σου, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, όπου η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχουν τελικά σημασία τόσο τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά, όσο ο τρόπος με τον οποίο τα ερμηνεύουμε. Μέσα στο καθετί, ακόμα και στο πιο αρνητικό, μπορείς να εντοπίσεις μια θετική πλευρά και να την εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.

Read More…

Ανασφάλειες: Από που πηγάζουν και τι να κάνω;

ανασφάλειες

«Δεν αξίζω», «Δεν θα τα καταφέρω»,
«Ποτέ δε θα βρω κάποιον να με αγαπήσει»,
«Οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα»,
«Θα φανούν βαρετά αυτά που έχω να πω. Καλύτερα να μη μιλήσω καθόλου»

Αποτελούν μερικές μόνο από τις σκέψεις που βασανίζουν το άτομο με ανασφάλεια. Πηγάζουν από εσωτερικές, παράλογες πεποιθήσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το πως το άτομο αξιολογεί τον εαυτό του. Οι λανθασμένες αυτές ερμηνείες με τη σειρά τους προκαλούν έντονα συναισθήματα φόβου και στρες κάνοντας το άτομο να υιοθετεί δυσλειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας με τους γύρω του, αλλά και να προσκολλάται σε πρόσωπα που συχνά το χειραγωγούν ή το υποτιμούν ακόμα περισσότερο.

Read More…

Πώς να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις!

negativitiy_1024x1024

Μήπως επαναφέρεις ένα αρνητικό γεγονός στο μυαλό σου ξανά και ξανά;
Μήπως αναζητάς διαρκώς την επιβεβαίωση των γύρω σου για να νιώσεις ηρεμία και ασφάλεια;
Μήπως ταράζεσαι υπερβολικά όταν τα πράγματα δεν σου πηγαίνουν όπως ακριβώς τα είχες σχεδιάσει;

Read More…

10 Τρόποι για να Εκφράζεσαι Ελεύθερα!

ekfrazese eleuthera

Νιώθεις τα μάγουλά σου να κοκκινίζουν όποτε βρίσκεσαι μαζί με άλλους και καλείσαι να εκφράσεις τη γνώμη σου;
Εύχεσαι να περάσεις απαρατήρητος σε μια παρέα ή σε μια συγκέντρωση, χωρίς να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου;
Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει από μέσα του προτάσεις σχετικά με το τι θέλει να πει, είτε βρίσκεσαι σε μια επαγγελματική είτε σε μια φιλική συνάντηση, με αποτέλεσμα το στρες να φτάνει στα ύψη, και η φωνή να μη βγαίνει από το στόμα σου;

Read More…

Γυναίκες: Τι συμβαίνει όταν βγαίνει στην επιφάνεια η «αντρική τους πλευρά;»

42868671_285551475392160_3940280409840943104_n

Οι γυναίκες στις μέρες μας τείνουν όλο και περισσότερο να συμπεριφέρονται σαν άντρες. Αν και ακόμα τα κοινωνικά στερεότυπα καλά κρατούν, είναι γεγονός πως η γυναίκα έχει μπει δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, αναπτύσσοντας ένα πλήθος από δεξιότητες και ικανότητες σε όλα τα επίπεδα, αποκτώντας πολύπλευρα χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να μην προορίζεται να καταλήξει μόνο σε μια άξια σύζυγο και μητέρα.

Read More…

Μήπως είσαι εθισμένη στα social media; Τσέκαρε τα σημάδια…

social1

Αδιαμφισβήτητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε φέρνουν κοντά με εκατοντάδες άλλα άτομα, ενώ σου παρέχουν μια πληθώρα πληροφοριών, κρατώντας σε πάντα ενήμερη για την επικαιρότητα καθώς και για τα όσα συμβαίνουν ανά τον κόσμο.

Read More…