Πώς να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις!

negativitiy_1024x1024

Μήπως επαναφέρεις ένα αρνητικό γεγονός στο μυαλό σου ξανά και ξανά;
Μήπως αναζητάς διαρκώς την επιβεβαίωση των γύρω σου για να νιώσεις ηρεμία και ασφάλεια;
Μήπως ταράζεσαι υπερβολικά όταν τα πράγματα δεν σου πηγαίνουν όπως ακριβώς τα είχες σχεδιάσει;

Read More…

10 Τρόποι για να Εκφράζεσαι Ελεύθερα!

ekfrazese eleuthera

Νιώθεις τα μάγουλά σου να κοκκινίζουν όποτε βρίσκεσαι μαζί με άλλους και καλείσαι να εκφράσεις τη γνώμη σου;
Εύχεσαι να περάσεις απαρατήρητος σε μια παρέα ή σε μια συγκέντρωση, χωρίς να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου;
Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει από μέσα του προτάσεις σχετικά με το τι θέλει να πει, είτε βρίσκεσαι σε μια επαγγελματική είτε σε μια φιλική συνάντηση, με αποτέλεσμα το στρες να φτάνει στα ύψη, και η φωνή να μη βγαίνει από το στόμα σου;

Read More…

Γυναίκες: Τι συμβαίνει όταν βγαίνει στην επιφάνεια η «αντρική τους πλευρά;»

42868671_285551475392160_3940280409840943104_n

Οι γυναίκες στις μέρες μας τείνουν όλο και περισσότερο να συμπεριφέρονται σαν άντρες. Αν και ακόμα τα κοινωνικά στερεότυπα καλά κρατούν, είναι γεγονός πως η γυναίκα έχει μπει δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, αναπτύσσοντας ένα πλήθος από δεξιότητες και ικανότητες σε όλα τα επίπεδα, αποκτώντας πολύπλευρα χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να μην προορίζεται να καταλήξει μόνο σε μια άξια σύζυγο και μητέρα.

Read More…

Μήπως είσαι εθισμένη στα social media; Τσέκαρε τα σημάδια…

social1

Αδιαμφισβήτητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε φέρνουν κοντά με εκατοντάδες άλλα άτομα, ενώ σου παρέχουν μια πληθώρα πληροφοριών, κρατώντας σε πάντα ενήμερη για την επικαιρότητα καθώς και για τα όσα συμβαίνουν ανά τον κόσμο.

Read More…

Όταν η Σχέση των Ονείρων σου Καταλήγει σε Εφιάλτη!

???? ? ?????  ??? ??????? ? ου Καταλήγει ?? ???????

Ξεκινάς να βγαίνεις μαζί του και νιώθεις πως όλα είναι τέλεια! Σε φροντίζει, σε έχει σαν βασίλισσα, σου κάνει όλα τα χατίρια! Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα και ενώ είστε πλέον μαζί, αντικρύζεις έναν άλλο εαυτό. Σου υψώνει διαρκώς τη φωνή και σε προσφωνεί χρησιμοποιώντας υποτιμητικά επίθετα, κριτικάρει αρνητικά κάθε σου κίνηση, σε περιορίζει μέσα στο σπίτι, σε κάνει να πιστεύεις πως όλα τα κάνεις λάθος…

Read More…

Γυναίκες σε Απόγνωση: Ποια Είναι τα Σημάδια

xas

Η απόγνωση αποτελεί κακό σύμβουλο και οδηγεί στην υιοθέτηση κακών πρακτικών από τους συντρόφους. Η γυναίκα που απεγνωσμένα θέλει να κάνει σχέση στη ζωή της, συνήθως καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αν και πολλές φορές δεν καθίσταται αντιληπτό από την ίδια, γίνεται απωθητική για τον άντρα, είτε γιατί δείχνει υπερβολικά διαθέσιμη, είτε γιατί χάνει την προσωπικότητά της στην προσπάθειά της να γίνει αποδεκτή από τους άλλους.

Read More…

6 Λόγοι που οι γυναίκες μιλούν πολύ!

1  6 λόγοι που οι γυναικες μιλουν πολυ

Όπου και να κοιτάξεις γύρω σου συναντάς γυναίκες που μιλούν! Που μιλούν πολύ! Στο αυτοκίνητο, στο τηλέφωνο, στην καφετέρια, στον δρόμο…Γυναίκες που έχουν ανά πάσα στιγμή κάτι να πουν για την δουλειά, τον σύντροφο, την καθημερινότητά τους. Αναλυτικές και περιγραφικές, ακόμα και για γεγονότα ήσσονος σημασίας. Χείλη που ανοιγοκλείνουν εκτοξεύοντας πληροφορίες. Βλέμματα που προσμένουν την ανταπόκριση του συνομιλητή τους.

Read More…

Χτίζοντας την Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση του Παιδιού σας!

2 χτιζοντας την αυτοεκτιμηση του παιδιου σας

Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από το σύνολο των αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συναισθημάτων που έχει το άτομο για τον εαυτό του, σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής του. Διαφέρει από την αυτοπεποίθηση, γιατί ενώ η πρώτη πηγάζει από την αξιολόγηση του εαυτού, η δεύτερη πηγάζει από την αξιολόγηση των ικανοτήτων του ατόμου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως τόσο η έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο και αυτοεκτίμησης συμβάλλει στην ανάπτυξη της αποθάρρυνσης, κατά την οποία το άτομο πιστεύει ότι δεν αξίζει.

Read More…

Τα Μυστικά Επιτυχίας μιας Επαγγελματικής Συνέντευξης

3 τα μυστικα επιτυχιας μιας επαγγελματικης συνεντευξης

Όσα προσόντα κι αν έχεις, όσο οξυδερκής κι αν είσαι, καλό θα είναι να μην ξεχνάς πως η συνέντευξη για μια θέση εργασίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα απαιτητικό κομμάτι της διαδικασίας επιλογής. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου ως συνεντευξιαζόμενος.

Read More…

Πως να Λέω «ΟΧΙ» Δίχως Ενοχές!

4 πως να λεω οχι διχως ενοχες

Συνήθως, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να λέμε «ναι» στις απαιτήσεις και επιθυμίες των γύρω μας, καθώς είτε δεν θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε, είτε επειδή αξιολογούμε τις δικές τους ανάγκες ως πιο σημαντικές.

Read More…